Pátek, 26 dubna, 2024
5.9 C
Litoměřice
DomůZprávyCOVID 19PES je ve čtvrtém stupni. Co se ode dneška mění?

PES je ve čtvrtém stupni. Co se ode dneška mění?

Litoměřicko – Česko se dnes (tedy 18. prosince) přesouvá do čtvrtého stupně protiepidemického systému PES. Co to znamená?

Opět zavírají muzea, galerie, zoologické zahrady, fitness centra, wellness centra, bazény a sportoviště.  Platí zákaz nočního vycházení od 23.00 do 5.00 a je zakázána konzumace alkoholu na veřejnosti. Shromažďovat se nesmí více než šest lidí.

Hotely a restaurace musejí být uzavřeny, je ale možné prodávat přes výdejová okénka a to až do 23 hodin. Z okénka se nesmí prodávat alkoholické nápoje k okamžité konzumaci.

Obchody a služby zůstávají otevřené bez ohledu na velikost a sortiment. Otevřeno může být i v neděli a je povolen prodej vánočních kaprů a vánočních stromků.

Svateb a pohřbů se může zúčastnit maximálně dvacet lidí. Kostely mohou být zaplněné na 20 % kapacity, přičemž povoleno je konání Půlnoční mše na Štědrý den – a to i přes zákaz vycházení.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -