Středa, 24 dubna, 2024
3 C
Litoměřice
DomůKulturaV infocentru ve středu pokřtí novou knihu F. F. Diviše o Litoměřicích

V infocentru ve středu pokřtí novou knihu F. F. Diviše o Litoměřicích

Litoměřice Romantické Litoměřice a Karel Hynek Mácha. Pod tímto názvem se skrývá další kniha z tvorby  místního rodáka a patriota Františka Fandy Diviše, jejíž křest se uskuteční v Informačním centru Litoměřice ve středu 9. prosince od 15 hodin.

Autor se zde zaměřil na příběh posledních dní v životě Karla Hynka Máchy, jak je strávil v Litoměřicích a to ve vztahu ke vzpomínkám jeho přátel, bratra Michala a jeho osobním dopisům. Tyto historické dokumenty autor doplnil o  fotografie tohoto pozoruhodného  města a jeho genia loci.  

Barevné fotografie  provází čtenáře tímto historickým městem od jeho rozkvetlé  jarní podoby přes mlhavé podzimní plískanice až po potemnělý „básníkův“ Radobýl. Jde o obrazem převyprávěný básníkův příběh tak, jak je vnímán autorem ve vztahu k   odkazu zaznamenaném v jeho romantickém díle.

V průběhu křtu knihu podepíše její autor spolu s grafikem a bude ji možné  na místě zakoupit.

 Kniha bude dále k dostání v Informačním centru města Litoměřice, Knihkupectví Martin či u autora na adrese Okružní 15, Litoměřice.

 Všichni zájemci o Litoměřice a jejich historii jsou srdečně zváni!

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -