Sobota, 27 dubna, 2024
10.3 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiJežíškova pošta už úřaduje, stačí napsat na Boží Dar

Ježíškova pošta už úřaduje, stačí napsat na Boží Dar

Až do 23. prosince bude na poště v Božím Daru opět, již po sedmadvacáté, úřadovat tradiční Ježíškova pošta. O orazítkování zásilky speciálním razítkem s vánočními motivy je každoročně obrovský zájem.

V loňském roce orazítkovali pracovníci božídarské pošty 341 kilogramů zásilek. Výtvarná podoba razítka má každý rok originální podobu. Motivem letošního je stylizovaný portrét malého Ježíška orámovaný kometami a text „Boží Dar“. Autorem je výtvarník Jiří Slíva.

Po celý rok mohli děti i dospělí vkládat do speciální schránky v prostorách infocentra a pošty na Božím Daru vánoční přání a právě v posledním měsíci roku jsou všechna oražena tímto razítkem a rozeslána adresátům.

Pokud také chcete získat „ježíškovské“ razítko nebo jím obdarovat své blízké, stačí když své dopisy či pohledy vhodíte do „ježíškovské“ schránky nebo předáte přímo na přepážce pošty. Vzhledem k současné situaci s šířením koronaviru je ale vstup na poštu v Božím Daru možný pouze jednotlivě.

Proto se nabízí možnost pohledy či dopisy s nalepenou známkou, nadepsanou adresou a pozdravem vložit do obálky a zaslat na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 36262 Boží Dar. Tam obálku otevřou, vložené zásilky orazí a přijmou je do přepravy. Adresáti pak obdrží vánoční pohled s vánoční známkou a příležitostným razítkem.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -