Pátek, 3 května, 2024
15.3 C
Litoměřice
DomůZprávyCOVID 19Přichází rozvolnění vládních opatření. Co se ode dneška mění?

Přichází rozvolnění vládních opatření. Co se ode dneška mění?

Protipepidemický systém PES je na třetím stupni a to znamená zásadní rozvolnění (téměř) všech opatření. Divadla a kina zůstávají zavřená. Otevírají se ale obchody, služby a restaurace. Venku se může sejít až padesát lidí.

návštěvníky budou moci do areálů vpustit i zoologické zahrady či muzea a galerie. Za přísných opatření a bez diváků se mohou rozjet amatérské sportovní soutěže. Ruší se také zákazy nočního vycházení, prodeje v neděli a konzumace alkoholu na veřejnosti.

Uzavřeny zůstanou pro veřejnost lanovky a lyžařské vleky.

Stravovací zařízení mohou otevřít a naplnit kapacitu z 50 %. Otevřeno mohou mít od 6 do 22 hodin. Restaurace v nákupních centrech mohou prodávat pouze jídlo a občerstvení s sebou.

Galerie a muzea mohou naplnit 25 % své kapacity. Otevřít mohou i vnitřní sportoviště a mohou se konat také sportovní lekce – maximálně 9 osob (+ lektor). Otevřít mohou i knihovny (s omezením plochy na zákazníka).

Od pondělí 7. prosince se do školních lavic budou moci vrátit i zbylé ročníky středních škol, avšak za podmínky, že se třídy budou po týdnu střídat v běžné docházce a distanční výuce.

 Od soboty 5. prosince se změní návštěvní režim v zařízeních sociálních služeb. Kromě dosud platných výjimek budou moci přijít na návštěvu i ti rodinní příslušníci, kteří se při příchodu podrobí antigennímu testu na covid-19, pokud se neprokáží platným PCR testem nebo dokladem o prodělaném onemocnění covid-19 v posledních 90 dnech.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -