Pátek, 29 března, 2024
3.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceNávštěvníci Zahrady Čech dostanou lístek zdarma na některé památky

Návštěvníci Zahrady Čech dostanou lístek zdarma na některé památky

Litoměřice – Chystáte se na letošní Zahradu Čech? V tom případě Vás určitě potěší, že ke vstupence na veletrh získáte také volnou vstupenku na Věž Kalich nebo do expozice „Důl Richard v proměnách času.“ Stačí najít v areálu výstaviště stánek Informačního centra města. Zmíněné památky jsou v Litoměřicích turisty vůbec nejnavštěvovanější.

Neobvyklá věž ve tvaru kalicha sloužila hlavně ke společenským setkáním, ale také jako vyhlídka. Měla připomínat zdejší vinařskou tradici a stala se symbolem města. Z věže je krásný výhled na město, hrad Hazmburk a horu Říp.

Expozice o dolu Richard se nachází v historickém podzemí radnice a mapuje historii a současnost vápencového dolu nacházejícího se v těsné blízkosti města Litoměřice na vrchu Bídnice, který je z bezpečnostních důvodů veřejnosti nepřístupný.

„Reagujeme na loňské marketingové šetření agentury CzechTourism. Vyplynulo z něj totiž, že 77 procent návštěvníků Zahrady Čech, kteří do Litoměřic přijeli z jiných regionů České republiky, nepodniklo žádné jiné aktivity ve městě kromě návštěvy samotné výstavy,“ vysvětlila Eva Břeňová.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -