Čtvrtek, 18 dubna, 2024
8.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceDo krajských voleb zasáhne devatenáct subjektů

Do krajských voleb zasáhne devatenáct subjektů

LITOMĚŘICKO – S blížícími se krajskými volbami začínají také předvolební besedy s lídry jednotlivých politických stran. Prvním průzkum volebního potenciálu si zadala Česká televize a největší šanci na vstup do krajského zastupitelstva mají ANO, Piráti, SPD, Starostové a nezávislí, Severočeši.cz, KSČM, ČSSD, Spojenci pro kraj, ODS, Demokratická strana zelených a Trikolóra. Dalších osm kandidátek zůstalo pod pětiprocentí hranicí volebního potenciálu. 

Jako každé krajské volby, i tyto jsou pro okres Litoměřice důležité hlavně osobnostmi, které zde bydlí a jsou zde aktivní. Podle volebního potenciálu tak může v padesáti pěti členném zastupitelstvu hájit zájmy okresu hned dvanáct lidí z našeho okresu. Jsou jimi produktový manažer Marek Kocánek (36 let), vedoucí závodu Zdeněk Plecitý (57 let) a místostarosta Roudnice nad Labem Jiří Řezníček (56 let) za ANO, dále studentka práv na Univerzitě Karlově Kateřina Stojanová (22let) za Piráty, lékař, dětský kardiolog,emeritní ředitel nemocnice Miroslav Jiránek (63 let) a ředitel obchodní společnosti, emeritní radní ÚK Jan Szántó (56 let) z ČSSD, šéfkuchař, člen spolku HeRo Pomoc bez hranic, ochránce zvířat Jaroslav Sepp (47 let) za Demokratickou stranu zelených, mistr stavební výroby,do června 2020 starosta obce Radek Černý (48 let) z KSČM, učitelka na gymnáziu, zastupitelka města Zdeňka Vachková (41 let) z ODS, místostarosta města Litoměřice, jednatel Zahrada Čech s.r.o. Lukas Wünsch (46 let), vědecký pracovník, starosta města Budyně nad Ohří Petr Medáček (62 let), starosta obce Malé Žernoseky, stavební inženýr Petr Liška (50 let) a krajský zastupitel, preventista MP, včelař, trenér Dominik Hanko (41 let) za SPD. 

Dále budou o hlasy občanů kraje usilovat Čistý a lepší sever, LEPŠÍ SEVER, Národní demokracie, ROZUMNÍ – Petr Hannig – za spravedlnost a životní jistoty, Svobodní, VIZE – národní socialisté, VOK – Volba pro kraj a ZaRegion.

Krajské volby proběhnou 2. a 3. října a kandiduje celkem 19 subjektů. Do besedy, kterou odvysílá ČT24 22.9. od 20 hodin budou pozváni zástupci prvních devíti subjektů s nejvyšším volebním potenciálem v daném kraji. Za Ústecký kraj se tak můžeme těšit na besedu Jana Schillera (ANO), Karla Kariky (Piráti), Filipa Ušáka (STAN), Zdeňka Kettnera (SPD), Petra Pípala (Severočeši.cz), Radka Černého (KSČM), Jaroslava Krákory (ČSSD), Jiřího Řeháka (Spojenci pro kraj) a Jiřího Kulhánka (ODS).

- Naši partneři -
Jan Dostal
Jan Dostal
Zastupitel Litoměřic, člen představenstva OHK Litoměřice, obchodní ředitel Beneš Energo, s.r.o.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -