Sobota, 20 dubna, 2024
3.4 C
Litoměřice
DomůKulturaKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše pozvánka plná kulturních tipů. Pokud nechcete tropické dny trávit doma, buďte v klidu. Dít se toho bude dost, takže si každý najde variantu, která mu vyhovuje.

V Litoměřicích se v sobotu 15. srpna koná Litoměřický Hrozen. Oblíbená degustace vín s živou hudbou a kulturním programem vůbec poprvé proběhne pod širým nebem – na parkovišti U Hvězdárny, vedle parku Václava Havla. Ochutnat budete moci víno od dvaceti českých vinařů. K dobré náladě zahraje cimbálovka, Rosťa Pechoušek a Veselý lidi. Akce začne ve 13 hodin a probíhat bude až do pozdního večera. Více informací ZDE.

V Levíně u Úštěka bude v sobotu probíhat v pořadí už šestý Keramický jarmark. Startuje v 10 hodin dopoledne. Těšit se můžete na živou muziku a mnoho hrnčířů a řemeslníků ze širokého okolí. Chybět nebudou třeba hrnčíři nebo skláři. Více informací ZDE.

V Roudnici budou v sobotu probíhat další Farmářské trhy. Začínají v 8 hodin ráno na Karlově náměstí u vinného pavilonu. Vstupné je jako obvykle zdarma a k mání toho bude spousta – třeba ovoce a zelenina z Libotenic, koření, kozí, ovčí a kravské sýry a mnoho dalšího.

V Lovosicích v sobotu vyvrcholí 25. festival Hašmar – festival pro milovníky country hudby, který tradičně probíhá v lesoparku Osmička. Program startuje v 15 hodin. V průběhu odpoledne a večera vystoupí například kapela Kaktus, Robert Křesťan a Trapeři nebo kapela Fešáci.

Program Lovosice nabídnou také milovníkům sportu – od pátku 14. do neděle 16. srpna bude na zdejším sportovním stadionu probíhat Mistrovství Evropy v atletice, na které přijedou sportovci ze všech koutů světa.

V neděli si zajděte na Státní zámek Ploskovice a vychutnejte si romantický muzikál Modrá krev. Hrát ho budou pod širým nebem ve 20 hodin. Více informací ZDE.

V Roudnici bude v neděli vystupovat Sváťovo dividlo. Dětem nabídne pohádku „Zvířátka a loupežníci“ a to pod širým nebem – v areálu zámku. Přestavení začíná v 10 hodin.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -