Středa, 24 dubna, 2024
9.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLitoměřice budou mít komunitní zahrádku

Litoměřice budou mít komunitní zahrádku

Litoměřice – Litoměřičané, kteří by chtěli pěstovat ovoce, zeleninu nebo bylinky, ale zatím nemají kde, se mohou radovat. Litoměřice totiž budou mít komunitní zahrádku.

Letošní participativní rozpočet vyhrál projekt „„Komunitní zahradničení ve stínu litoměřických dominant – pohyblivá zahrádka,“ pod kterým je mimo jiné podepsána provozovatelka sdílených kanceláří LitoHub, Martina Žilková. Ve veřejném hlasování komunitní zahrádka získala 312 hlasů. Za sebou nechala „Hravý a naučný lesopark na Mostné hoře“ s počtem 241 hlasů a také projekt „Pohyb spojuje.“ Ten získal 185 hlasů.

Do vybudování vítězného projektu město investuje 200 tisíc korun. Komunitní zahrádka bude mít podobu vyvýšených záhonků, které bude obhospodařovat každý sám. V létě by mohl prostor posloužit i sousedskému grilování nebo přednáškám na téma ekologie a ochrana přírody. Zahrádka v Litoměřicích vyroste ještě letos.

V tomto roce občané v rámci participativního rozpočtování rozhodovali o devíti projektech. Pro projekt bylo možné hlasovat v rámci anketní aplikace mobilního rozhlasu, přičemž každý měl k dispozici 2 hlasy. V letošním roce hlasovalo 723 lidí, kteří odeslali celkem 1407 hlasů.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -