Úterý, 30 dubna, 2024
13.9 C
Litoměřice
DomůKulturaFrantišek Ringo Čech v Litoměřicích rozpoutá Dívčí válku

František Ringo Čech v Litoměřicích rozpoutá Dívčí válku

Litoměřice – V úterý 11. dubna bude Kulturní a konferenční centrum v Litoměřicích hostit nejúspěšnější a nejhranější divadelní hru v České republice – Dívčí válku Františka Ringo Čecha! Přijďte! Hrát se bude od 19 hodin a pár lístků ještě je!

Poslední vstupenky můžete ulovit ZDE.

 „Dívčí válka spatřila světlo světa v roce 1986 v Rokycanech. Vůbec jsem netušil, když jsem ji psal, co všechno tahle hra způsobí, jak dlouho se bude hrát a za co všechno jí budu vděčit,“ uvádí František Ringo Čech.

Dívčí válku psal takříkajíc „Čechům na míru.“ Na jevišti uvidíte například Uršulu Klukovou, Petra Jablonského, Romana Skamene, Felixe Slováčka ml. a další. Zahraje si i přímo František Ringo Čech.

„Děj „historické“ komedie začíná na veselohru dosti neobvykle. A sice pohřbem kněžny Libuše. Vzhledem k technickým těžkostem s realizací smutečního aktu na jevišti, odehrává se tento mimo zorné pole diváka a vlastní děj pak začíná rozhovorem knížete Přemysla s vladykou Bivojem, kteří se společně vrací z pohřbu.

Kníže Přemysl kolísající mezi smutkem ze ztráty milované ženy a radostí nad nově nabytou svobodou, se stává terčem útoku vdavekchtivé ctižádostivé Vlasty, která dovede nejistotu a strach dívek o podíl na veřejném životě, využít ve svůj vlastní prospěch a naplnění ambice zaujmout místo kněžny Libuše.

Při svém temperamentu a vášni neváhá k dosažení cíle použít jakékoliv prostředky. Kníže Přemysl nemá naprosto v úmyslu vstoupit s Vlastou v nový svazek manželský a jeho eroticko-estetická pozornost obrací se spíše k půvabné Kazi, Libušině sestře, která žel již před časem spojila svůj život se statečným rekem vladykou Bivojem a jeho nerozlučným kancem Ervínem,“ uvádí autor.

Přijďte se pobavit a od srdce zasmát!

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -