Úterý, 30 dubna, 2024
15.2 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiPřijďte se tuto sobotu pobavit do Litoměřic na masopust!

Přijďte se tuto sobotu pobavit do Litoměřic na masopust!

Litoměřice – Průvod městem v maskách, staročeské písničky k poslechu i tanci, pohádky pro děti, výtvarné dílničky. Přímo na Mírovém náměstí v Litoměřicích vypukne v sobotu 18. února tradiční masopustní veselí.

Městská kulturní zařízení v Litoměřicích akci zahájí v 11 hodin dopoledne. Opět se návštěvníci mohou těšit na tradiční zabíjačkové dobroty. K zakoupení budou uzeniny, pečivo, sýry, kremrole, koláče, klobásky, medovina, svařák, pivo a mnoho dalšího.

Program bude ve 13 hodin pokračovat ukázkami z pravé vojenské polní kuchyně. Po celý den bude své kulinářské umění předvádět řezník Krkovička, který uvaří kromě guláše také ovar s křenem jako řemen i prdelačku za kačku.

Návštěvníky čeká bohatý kulturní program. Staročeské písničky budou znít náměstím po celý den, na programu jsou pohádky pro děti a výtvarné dílny. Návštěvníci v maskách jsou vítáni, neboť slavnosti vyvrcholí v 15 hodin masopustním průvodem. Ovšem i přímo na místě bude možné si škrabošku vyrobit. A co víc? Veřejnost se spolu s pořadateli bude podílet na vyhlášení soutěže O nejlepší masku a cena je velmi lákavá. Soutěžit se bude o vstupenky na dětský bál, který se bude konat 2. dubna v Kulturním a konferenčním centru.

Sobota na Mírovém náměstí v Litoměřicích bude den jako malovaný, s bohatým programem a občerstvením. Zapojte fantazii, vystrojte se a přijďte si to užít.

Autor: Daniela Kekrtová

Tisková zpráva MKZ Litoměřice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -