Úterý, 30 dubna, 2024
13.3 C
Litoměřice
DomůSportPro mladé kanoisty jsou Račice odměnou

Pro mladé kanoisty jsou Račice odměnou

Račice – O víkendu 8. a 9. května vyrazili na račickou vodu mladí kanoisté. V Národním olympijském centru se konal Český pohár mládeže Českého svazu rychlostních kanoistů.

Akce se konala na základě udělené výjimky Ministerstva zdravotnictví a jednalo se o velmi důležitý závod, kdy se závodníci ucházeli o kvalifikace na Olympijské naděje, které proběhnou v Račicích v září. Areál je stále uzavřen pro veřejnost a účastníkům nebylo kvůli trvajícím opatřením dovoleno využít ani ubytovacích kapacit areálu. I přesto vydaly mladé kanoistické naděje vynikající výkony.

„Trenéři a děti se s tím poprali, jak mohli. Je vidět, že u těchhle dorosteneckých kategorií si jdou za svým a udělají pro to vše a trenéři se jim snaží vyjít maximálně vstříc. U některých bylo znát, že podmínky pro trénování měly v době koronaviru lepší než ostatní. Především v menších oddílech, kde si musí pronajímat vybavení atd, to pak v době covidu měli bohužel o to složitější. Ale jinak k zásadním propadům nedošlo. Celkově to dopadlo dobře a do budoucna jsou ty časy nadějné. Jsou tam dorostenci s časy pod 2 minuty na 500m, což je velice slušné, v podstatě jsou to časy evropské úrovně,“ říká vrchní rozhodčí závodů, Ludvík Smrček.

Výsledky jsou ZDE.

„Přesto, že jsou dané přísné hygienické limity, jsme rádi, že můžeme závody pro kanoisty uspořádat. Naučili jsme se v novém režimu fungovat a poskytujeme tak sportovcům maximální možné zázemí“, říká Michal Kurfirst, ředitel areálu.

Stejně jako jiné závody konající se v tuto dobu v Račicích, se i tento pohár uspořádal ve skromném duchu. Běžně by se v areálu vyskytovalo na 1000 lidí, tentokrát byla kapacita omezena na 100 a děti tak mohly dorazit za doprovodu pouze osobního trenéra. Během roku kanoisté absolvují množství regionálních závodů a Českých pohárů. Většina z nich a také Mistrovství ČR se odehrává právě v Račicích.

„Tohle je opravdu meka kanoistů. Děti se sem těší a je to pro ně svátek sem jet. Vždycky se v oddílech říká a praktikuje, že sem ty děti jezdí za odměnu. Areál je velký, je to jedno z nejkvalitnějších závodišť. Když jsem sem začal jezdit před 13 lety, bylo to tu staré, vzpomínám si na „mastné“ občerstvení. Spousta věcí se již změnila a areál teď vypadá mnohem lépe, “ potvrzuje s úsměvem oblíbenost areálu Smrček.

Autor: Kamila Munčinská

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -