Úterý, 30 dubna, 2024
13.9 C
Litoměřice
DomůObceÚštěkDržovice: Farma nabízí výrobky z kozího, ovčího a kravského mléka

Držovice: Farma nabízí výrobky z kozího, ovčího a kravského mléka

VIDEO: V Držovicích, v obci ležící nedaleko města Ústěk, se nachází malá farma, která se zabývá chovem koz a ovcí a výrobou produktů z kozího, ovčího a kravského mléka. Její majitelé tu hospodaří již 20 let a původní romantická představa o živobytí se rozrostla v úspěšnou farmu s vlastní produkcí.
Rozlehlé pastviny, které se v okolí farmy nacházejí, poskytují zvířatům dostatek prostoru k pastvě a volnému pohybu.
Samice a samci jsou od sebe nyní odděleni, protože jejich čas přijde až na podzim.
V letošním roce začínají na farmě již 13. výrobní sezónu a v těchto jarních měsících je čeká nejvíce práce. Vlastní dojení mléka probíhá na farmě dvakrát denně.
Před dvěma lety majitelé dojírnu zmodernizovali. Výrazně se tak zkrátila doba dojení a ovce a kozy mají více času na pastvu.
Sýry a další mléčné výrobky z Kozí farmy v Držovicích je možné zakoupit v obchodech po celém Ústeckém a Středočeském kraji a také na Plzeňsku. Hlavním odbytištěm byly v posledních deseti letech farmářské trhy. Loňská sezóna však byla negativně ovlivněna epidemiologickou situací a na jaře se zvedla velká vlna solidarity od lidí, kteří tak podpořili chod farmy a výrobu produktů. Mléčné výrobky je možné zakoupit také na SCUKu a na meeeshopu Kozí farmy. V budoucnu majitelé počítají i s obnovou prodeje ze dvora.

https://meeeshop.farma-drzovice.cz/
- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -