Sobota, 27 července, 2024
19.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceV Litoměřicích jsou dvě nové ulice

V Litoměřicích jsou dvě nové ulice

Litoměřice – Archivní a Bojovníků za svobodu. Tak se jmenují dvě nové ulice v areálu bývalých kasáren Pod Radobýlem. Jejich názvy navržené komisí územního rozvoje a městských památek pracující při radě města schválili na posledním jednání zastupitelé. 

Název ulice Archivní je odvozen o paměťových institucí, které v lokalitě již sídlí, patří mezi ně mimo jiné i Státní oblastní archiv. Pojmenování ulice Bojovníků za svobodu odkazuje na skutečnost, že v je v této ulici umístěn památník dvou válečných veteránů mučených a popravených komunistickým režimem. Jedná se o Josefa Pohla a Miroslava Plešmída. Jeden veterán západní, druhý východní fronty. Návrh byl zároveň spojen s obětmi litoměřické pobočky koncentračního tábora, z nichž nemalá část pocházela z odbojových skupin.

„Komise územního rozvoje a městských památek samozřejmě vzala v potaz, že v této lokalitě zatím nikdo nebydlí a změna se dotkne pouze jedné stávající instituce,“ poznamenal zastupitel města a předseda komise Filip Hrbek. 

Vznik nových ulic je v souladu s vydanou územní studií veřejného prostranství Lokalita 51 Pod Radobýlem Litoměřice, kde má v budoucnu vzniknout celá nová čtvrť.

Autor: Michaela Rozsypalová

Tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -