V soutěži Pivo Ústeckého kraje zabodoval Biskupský pivovar

0
240

Litoměřice – Absolutním vítězem třetího ročníku soutěže Pivo Ústeckého kraje se stal litoměřický Biskupský pivovar U sv. Štěpána, který zároveň získal titul Pivo Zahrady Čech. Soutěže se zúčastnilo jedenáct minipivovarů z Ústeckého kraje s téměř pěti desítkami vzorků piv. Soutěžilo se v osmi kategoriích.

Nejvíce obodované pivo obdrželo navíc titul Pivo Zahrady Čech. Soutěž minipivovarů probíhala ve dvou dnech. V pátek 10. května se konala degustační část. Odborná porota složená z akreditovaných degustátorů, zástupců pivovarů, Ústeckého kraje a města Litoměřice hodnotila téměř pět desítek vzorků piv v osmi kategoriích. V sobotu 11. května pak byly v rámci Ústeckého pivního jarmarku předány ceny výhercům.

Slavnostního aktu se účastnili předseda výboru pro zemědělství a venkov Ústeckého kraje Zdeněk Plecitý, předseda výboru pro kulturu a památkovou péči Ústeckého kraje Vlastimil Skála, prezident sdružení První Pivní Extraliga Ladislav Jakl, inspektor Státní zemědělské a potravinářské inspekce Petr Ulrych a ředitelka Městských kulturních zařízení Litoměřice Michaela Mokrá.

V kategoriích Světlé výčepní pivo a Tmavý ležák si hned dvě první místa odnesli zástupci Pivovaru Kocour Varnsdorf. V kategorii Český světlý ležák vyhrál se svým Děkanem Biskupský pivovar U sv. Štěpána, který se zároveň stal absolutním vítězem soutěže a přivezl si domů ocenění Pivo Zahrady Čech.

Hákův parní pivovar zabodoval hned dvakrát, a to v kategorii Silné tmavé pivo a India Pale Lager. V kategorii kyselých piv Sour první místo obsadil minipivovar Pivo Zloun. Podřipský rodinný pivovar zase vyhrál v kategorii Stout. Vítězem American Pale Ale se stal Pivovar M3 Most.

„Ze soutěže Pivo Ústeckého kraje se stala tradiční akce, která si klade za cíl propagovat a podporovat výrobu piva v Ústeckém kraji. V letošním roce jsme ocenili celkem šest pivovarů působících právě v Ústeckém kraji, které se snažíme dále prezentovat i na akcích pořádaných Městskými kulturními zařízeními. Novinkou tohoto ročníku bylo ocenění nejlepšího piva, jehož výherce si odnesl titul Pivo Zahrady Čech. Těší nás, že se každoročně zvyšuje počet přihlášených,“ sdělila ředitelka soutěže a zároveň ředitelka MKZ Litoměřice Michaela Mokrá.

Autor: Aneta Břeňová

Tisková zpráva MKZ Litoměřice.

- Naši partneři -
Předchozí článekDen s cementárnou bude mít pro každého něco!
Další článekÚŠTĚK: Město získalo jako sponzorský dar psí hřiště

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno