Sobota, 27 července, 2024
20.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřice45. LITOMĚŘICKÉ POCHODY už tuto sobotu!

45. LITOMĚŘICKÉ POCHODY už tuto sobotu!

Litoměřicko – Klub českých turistů Litoměřice pořádá tuto sobotu 18. května 45. ročník  oblíbené turistické akce nazvané jednoduše – LITOMĚŘICKÉ POCHODY. Je to skvělá příležitost seznámit se s památkami i s krajinou Českého středohoří.

Akce nabídne rovnou šest tras, mezi kterými si vyberou turisté začátečníci, rodiny s dětmi i ostřílení matadoři hor.

Nejkratší trasa má 8 km a je vhodná i pro rekreační turisty. Trasa vede z Litoměřic přes Žitenice na Mostnou horu a vyhlídku Karla Pouchy. Na trase 12 km budou jako pokaždé připraveny také zábavné aktivity pro rodiče s dětmi.

Naopak nejdelší trasa má 38 km a startuje v Úštěku. Trasa vede na Sedlo a na hrad Kalich a také na vrcholný štít Trojhory.

Pochody startují v době od 8 do 10 hodin na Mírovém náměstí v Litoměřicích, trasy 30 a 38 km startují od 6,30 do 9,30 na nádraží ČD v Úštěku.

Cíl je pro všechny na Mírovém náměstí v Litoměřicích do 18 hodin. Všichni účastníci v cíli obdrží pamětní list a známku.

Startovné je dobrovolné, veškeré finanční prostředky budou použity na podporu činnosti KČT Litoměřice.

Litoměřické pochody se konají za podpory Zdravého města Litoměřice.

Více informací najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -