Úterý, 21 května, 2024
18.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam vyrazit na pálení čarodějnic na Litoměřicku

Kam vyrazit na pálení čarodějnic na Litoměřicku

Litoměřicko – Dnešní den je ve znamení Filipojakubské noci a pálení čarodějnic. Naši předkové totiž věřili, že poslední dubnovou noc se čarodějnice slétají na jeden ze svých srazů, a tak na kopcích zapalovali ohně na ochranu.

Ohně budou dnes hořet také na Litoměřicku, i když čarodějnic už se v současnosti bojí jen málokdo. Vydejte se za zábavou a užijte si dnešní magický večer naplno!

V Litoměřicích mají čarodějnice slet na Střeleckém ostrově. Akce začíná průvodem, který půjde z náměstí. Na Střeleckém ostrově na Vás čeká spousta zábavy – včetně soutěží a volby MISS čarodějnice. Chybět nebude ani živá hudba, ohňová show a zapálení vatry s čarodějnicí. Vystoupí také skupina historického šermu. Akce potrvá až do 21 hodin. Podrobnosti jsou ZDE.

V Lovosicích budou čarodějnice pálit v lesoparku Osmička. Program začíná v 18 hodin, vatra bude zapálena v půl osmé večer. Bohatý doprovodný program samozřejmostí. Vystoupí třeba Základní umělecká škola a představí se pohybové volnočasové kroužky DDM Elko. Podrobnosti jsou TADY.

V Třebenicích pálení čarodějnic začínají průvodem, který se dá do pohybu v 16 hodin. Sraz účastníků je před budovou prvního stupně ZŠ, špalír půjde na fotbalové hřiště, kde je připraven další program. Kromě zapálení ohně se děti mohou těšit na soutěže o odměny, chybět nebude ani opékání špekáčků.

V Keblicích čarodějnický program startuje úderem 17. hodiny – tradičně na fotbalovém hřišti. Akce začíná čarodějnickými soutěžemi a také pohádkou Štěpánčina divadélka, které sehraje pohádku „O hloupé čarodějnici.“ Vatra bude zapálena v 18 hodin. Občerstvení zajištěno.

V Roudnici nad Labem bude letos na čarodějnicích vystupovat bejbypanková kapela „Kašpárek v rohlíku.“ Kromě toho se můžete těšit na soutěže a na čarodějnickou pohádku. Dětem a dospělým, kteří rádi tvoří, udělá radost také čarodějnické vyrábění v Informačním a dopravním centru Podřipska v Arnoštově ulici. Podrobnosti jsou ZDE.

V Úštěku budou čarodějnice pálit od 17  hodin u rybníka Barvíř. Pozor – přípravu na akci nepodceňte, protože nejkrásnější čarodějnice dostane odměnu! Děti zabaví stezka kolem rybníka a bude i možnost opečení buřtů.

V Libochovicích bude čarodějnická zábava v městském parku – a to od 16 hodin. Těšit se můžete na kouzelnou stezku, kterou pro děti připravil místní tenisový klub, hasiče s technikou a strašidelný bar s lektvary pro malé i velké. Hrát k tomu bude kapela Natruc. Podrobnosti jsou ZDE.

V Malých Žernosekách je čarodějnický slet naplánován na fotbalové hřiště od 17 hodin. Děti, které na akci dorazí v maskách, dostanou odměnu. Buřty k opečení na čarodějnickém ohni si přineste vlastní.

V Libochovanech mají špekáčky pro všechny dorazivší čarodějnice a čaroděje zajištěny. Akci zahájí v 18 hodin na fotbalovém hřišti. Pro malé čaroděje je připraven čarodějnický trojboj, čarodějnice starší a pokročilé budou soutěžit o putovní trofej.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -