Úterý, 7 května, 2024
12.6 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceParkovací dům zatím nebude

Parkovací dům zatím nebude

LITOMĚŘICE – Projekt litoměřického parkovacího domu v Růžovce zastavily podmínky dotačního programu. S tímto odůvodněním vystoupil na včerejším jednání zastupitelstva města místostarosta Petr Panaš. V pokračování veřejně diskutovaného projektu z vlastních finančních zdrojů město neuvažuje.

Naopak bylo na jednání zmíněno, že projekt může projít úpravami, může být jednodušší a město jej v předstihu může připravovat na jiný dotační titul a to i v souvislosti s plánovanou vysokorychlostní železniční tratí.

„Parkovací dům jsme s ohledem na výši spolufinancování z městského rozpočtu považovali za projekt zbytečný. Navrhovali jsme jiné využití finančních prostředků města, tak aby byla vybudována infrastruktura, která podpoří obyvatele ve zdravém životním stylu. Lidé by měli více chodit, více sportovat a využívat MHD, kterou máme ve městě zdarma,“ uvedl k pozastavení projektu zastupitel Jan Dostal.

Aby město Litoměřice upustilo od výstavby parkovacího domu v ulici Růžovka podle posledního platného projektu, bylo i předmětem petice, kterou sepsali občané města, kteří v dané lokalitě bydlí. V petici žádali, aby výstavba parkovacího domu byla přemístěna do jiné vhodnější lokality a aby na místě, kde by měl nyní stát parkovací dům, bylo zřízeno pozemní parkoviště. Peticí se nyní bude zabývat odbor dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu v Litoměřicích, neboť peticí navrhovaná opatření týkající se zavedení parkovacích zón s sebou nesou i zpoplatnění parkování v dalších částech města.

„Pokud by ale byl mezi obyvateli v okolí tak velký zájem o parkovací místa v plánovaném parkovacím domě, klidně bych tato místa zájemcům z řad obyvatel města nabídl k prodeji,“ dodal Dostal.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -