Čtvrtek, 2 května, 2024
17.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceČtyři městské objekty budou napojeny na centrální vytápění

Čtyři městské objekty budou napojeny na centrální vytápění

Litoměřice – Výkopovými pracemi v Eliášově ulici začala tento týden realizace plánovaného připojení k systému vytápění a dodávce teplé vody z litoměřické výtopny do čtyř městských budov. Cílem společného projektu provozovatele výtopny ENERGIE Holding a města Litoměřice je levnější teplo a kompletní technický servis při jeho zajištění.

Napojení na nový zdroj tepla a teplé vody se týká Mateřské školy Paletka v Eliášově ulici, Kina Máj, budovy školy v Sovově ulici a objektu bývalé vojenské ubytovací a stavební správy (VUSS), kde v současné době vzniká Kulturně kreativní centrum.

Stavbu dnes dopoledne symbolicky zahájili starosta Litoměřic Radek Löwy, předseda představenstva ENERGIE Holding Kamil Neuwirth, místopředseda představenstva ENERGIE Holding Libor Hrnčiřík, vedoucí rozvodů tepla ENERGIE Holding Jiří Rúfus a zástupce zhotovitele za společnost Energo Průmyslové Stavby Miroslav Pazderka (na snímku ve fotogalerii).

„Všechny zmíněné budovy jsou dosud vytápěny plynem. Přičemž některé z kotlů jsou již na hraně své životnosti, což pro město představuje celkem významné investice v podobě jejich výměny za novou technologii, ale také jejich povinné údržby, servisu i obsluhy. Roli hraje také stále nepředvídatelný vývoj ceny plynu,“ vysvětlil již dříve hlavní důvody pro změnu systému vytápění místostarosta Litoměřic Petr Panaš. Město Litoměřice v rámci společné investice uhradí přibližně 45 procent nákladů, zbytek zaplatí poskytovatel tepla ENERGIE Holding. 

Přechod na změnu vytápění s sebou přinesl i nezbytná dopravní omezení. Přechodná úprava provozu v lokalitě dotčených budov potrvá postupně do 31. července. Týkat se bude ulic Eliášova, Rooseveltova, Palachova, Sovova, Osvobození a Boženy Němcové. Na místních komunikacích v uvedených ulicích platit bude dočasný zákaz zastavení motorových vozidel.

Připojení na teplovod v případě bývalého objektu VUSS si vyžádá omezení provozu i na frekventované ulici Na Valech. Práce jsou tam proto naplánovány v prvním červencovém týdnu, a to jen na nezbytně dlouhou dobu. I přesto zůstane provoz na této důležité dopravní tepně v místě překopu přes vozovku vždy v jednom směru.

Autor: Michaela Rozsypalová

Tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -