Pondělí, 29 dubna, 2024
24.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i série našich tipů. Nadcházející sobotu a neděli můžete strávit aktivně, venku a v pohybu. Akcí se na Litoměřicku koná opět spousta.

V sobotu 13. dubna si nenechte ujít ROUDNICKÉ FARMÁŘSKÉ TRHY. Probíhat budou od 8 do 12 hodin u Kulturního domu Říp, a kromě nakupování produktů od místních farmářů, a zemědělců nabídnou také kulturní program. Od 9 hodin je zajištěna živá hudba.

Severočeská galerie výtvarného umění v Litoměřicích pořádá v sobotu 13. dubna Poutní slavnost ke svátku Zvěstování Páně. Vše se bude odehrávat v bývalém jezuitském kostele Zvěstování Panny Marie v Litoměřicích. Akci odstartuje v 10 hodin Mše svatá a ukončí v 16 hodin koncert zpěvačky Radůzy. Vstupné na koncert je dobrovolné a půjde na dobrou věc – konkrétně na revitalizaci kostela. Více informací je TADY.

V Terezíně v sobotu 13. dubna začíná letošní turistická sezóna. A to tradiční a velmi oblíbenou akcí, kterou pořádá sdružení Terezín – město změny. „Pohádky z pevnosti“ začínají ve 14 hodin na Kavalíru 2. Pro děti budou jako obvykle připravena soutěžní stanoviště s úkoly, které jim zadají pohádkové postavy osobně. Komu se podaří sesbírat do hrací karty všechna razítka, může si za odměnu opéct buřtíka na pekelném ohni ve společnosti čertů. Podrobnosti jsou TADY.

V roudnické Galerii moderního umění bude v sobotu výtvarná dílna pro rodiče s dětmi. Tentokrát se můžete těšit na experimentální kresbu. Akce začíná ve 14 hodin, vstupné je 50,- Kč. Vyzkoušíte si například kresbu nohama nebo tanec vyjádřený kresbou obouruč.

V Křešicích mají tuto sobotu 13. března MAŠKARNÍ KARNEVAL PRO DĚTI. Odpoledne v převlecích plné her a soutěží začíná ve 14 hodin v křešickém Hostinci U Henschů. Vstupné: 100,- Kč. Děti z Křešic a místních částí platí polovinu.

V neděli 14. dubna děti vezměte do LOVO sálu staré radnice v Lovosicích. Od 10 hodin tam bude hrát Sváťovo dividlo pohádku O perníkové chaloupce. Vstupné je 60,- Kč.

Pohádka se bude v neděli 14. dubna hrát také v Divadle Karla Hynka Máchy. A to konkrétně ta z produkce Liduščina divadla z Roztok u Prahy. Těšit se malí diváci mohou na Jarní pohádku o tom, co všechno musí jeden malý skřítek podniknout, když kytičky po zimě nechtějí vstávat. Podrobnosti jsou ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -