Pondělí, 29 dubna, 2024
24.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceSběr vysloužilých mobilů pomohl životnímu prostředí a Charitě Lovosice

Sběr vysloužilých mobilů pomohl životnímu prostředí a Charitě Lovosice

Lovosice Na začátku letošního roku proběhl v regionu pod Lovošem sběr vysloužilých mobilních telefonů, tabletů a nabíječek k nim. Celkem se v měsících únoru a březnu podařilo vybrat 202 mobilních telefonů a přes 12 kg ostatních zařízení (tablety, nabíječky atd.). Akce probíhala za podpory Neziskové společnosti Remobil, z.s.

Do akce se krom Městského úřadu Lovosice zapojily i další instituce, konkrétně se jednalo o ZŠ Sady pionýrů a ZŠ Všehrdova v Lovosicích, Gymnázium Lovosice, Městský úřad Libochovice, ZŠ J.E.Purkyně v Libochovicích, ZŠ a MŠ Velemín a ZŠ a MŠ Podsedice.

Tímto bychom chtěli poděkovat všem, kteří se aktivně zapojili a svým, již vysloužilým, mobilním telefonem pomohli potřebným. Finanční výtěžek akce ve výši 2020 Kč poputuje na účet Charity Lovosice.

Neméně důležitým důvodem tohoto projektu byla i potřeba, aby mobily, které už neslouží svému účelu, nekončily ve směsném komunálním odpadu a následně na skládce, ale byly řádně recyklovány. Tím dochází k úspoře primárních surovin a samozřejmě i k ochraně životního prostředí.

Krom finančního výtěžku získalo Město Lovosice certifikát společensky odpovědné instituce s enviromentálním a charitativním vyúčtováním přínosů pro přírodu.

.Zdroj: Město Lovosice

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -