Pondělí, 29 dubna, 2024
18.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceZačíná 16. ročník soutěže „Máchovou stopou“

Začíná 16. ročník soutěže „Máchovou stopou“

Litoměřice – „Na křídlech obálek.“ Takové je téma 16. ročníku literární soutěže „Máchovou stopou,“ kterou pořádá Knihovna Karla Hynka Máchy v Litoměřicích. Letos je motivem soutěžních textů DOPIS – KORESPONDENCE (možná je i elektronická). Soutěžní příspěvky můžete posílat až do 15. září. Na vítěze čekají hodnotné ceny, včetně celodenního kurzu tvůrčího psaní.

Prozaický text o rozsahu maximálně tří normostran (1800 znaků/250 slov/strana A4) zasílejte na machovoustopou@seznam.cz. Soutěží se ve dvou kategoriích: žáci a studenti a dospělí.

Vaše texty si přečte a ohodnotí odborná porota, ve které letos zasedne například spisovatelka a novinářka Ivana Myšková a Petr Bašus – učitel českého jazyka a dějepisu na Gymnáziu Josefa Jungmanna v Litoměřicích.

Ptáte se, proč je letošním tématem soutěže právě dopis? Letos uplyne 100 let od úmrtí Franze Kafky a 80 let od smrti Mileny Jesenské. Oba se setkali jen na pár dní, ale vzájemně si vyměnili více než dvě stovky dopisů. Dokonce se mluví o „korespondenční“ lásce. A právě to inspirovalo organizátory soutěže.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -