Úterý, 30 dubna, 2024
19.1 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceTržnice Zahrady Čech přilákala téměř dvacet šest tisíc návštěvníků

Tržnice Zahrady Čech přilákala téměř dvacet šest tisíc návštěvníků

Litoměřice – Výstavnická sezóna v Litoměřicích je zahájena. Téměř tři sta vystavovatelů a dvacet šest tisíc návštěvníků se zúčastnilo 36. ročníku Tržnice Zahrady Čech.

Dnes končící výstava zaměřená na všechny zahrádkáře, chalupáře a kutily se konala v termínu od 3. do 7. dubna. Tématem letošního ročníku byla duhová zahrada. Expozice s širokou paletou barev, pestrost rostlin a kreativita v aranžování zahrady tak oživila prostory výstaviště.

 V pátek 5. dubna se uskutečnilo slavnostní zahájení Tržnice Zahrady Čech a zároveň výstavnické sezony v Litoměřicích. Zahájení se zúčastnili významní hosté jako senátor Ladislav Chlupáč, hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, starosta města Litoměřice Radek Löwy, biskup Mons. Stanislav Přibyl a ředitelka Městských kulturních zařízení Litoměřice Michaela Mokrá.

Kromě tradičního sortimentu jako cibuloviny, sadba, květiny a stromky přinesl letošní ročník řadu novinek. Vystavovatelé představili hned několik zahrádkářských vybavení, od motorového zahradního nářadí a ručního nářadí po polykarbonátové skleníky, zahradní nábytek, opory pro popínavé rostliny, tekutý a sypký kompost.

O letošní kulturní program se postarali mladí a kreativní umělci. Vystoupili Řehlovický pěvecký sbor, Základní umělecká škola Litoměřice, taneční škola DMC Revolution, hudební uskupení RauDyt, Jiří Knotte s hosty, Orchestr Junior Band a Základní umělecká škola Evy Randové Ústí nad Labem.

 Veliký úspěch sklidily kreativní workshopy, které probíhaly po celou dobu konání výstavy, a to zdarma. Účastníci pod dohledem odborných floristů tvořili květinové koule, narozeninové kytice, jarní věnce, květinové dekorace a osázené truhlíky z přírodních materiálů a jarních květin. „Je úžasné, jak velký zájem vyvolaly naše květinové workshopy. Z toho důvodu jsme se rozhodli, že je zahrneme i do podzimního veletrhu Zahrada Čech,“ slíbila Michaela Mokrá, ředitelka MKZ Litoměřice.

„Na závěr bych ráda poděkovala všem vystavovatelům a návštěvníkům, jejichž účast nás neustále motivuje a inspiruje k pořádání dalších a dalších ročníků. Už nyní mohu prozradit termín 37. ročníku Tržnice Zahrady Čech, a to 9.-13. dubna 2025,“ neskrývala nadšení ředitelka Michaela Mokrá.

Tisková zpráva MKZ Litoměřice.

Autor: Aneta Břeňová

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -