Pondělí, 29 dubna, 2024
24.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tady a spolu s ním i naše pozvánka s tipy, kam vyrazit! Následující dva dny jsou ve znamení celorepublikové akce UKLIĎME ČESKO, vrcholící Tržnice Zahrady Čech a otevírání dětského dopravního hřiště v Litoměřicích.

Dobrovolný úklid je v sobotu 6. dubna naplánován například v Lovosicích. Lidé, kteří chtějí pomoci, mají sraz v 9 hodin u rybářských chatek na Osmičce. Uklízet se bude na levém břehu Labe a v okolí cyklostezky. Dobrou náladu s sebou, veškeré vybavení bude na místě.

V Třebenicích se dobrovolníci na úklid sejdou v 9.30 na Paříkově náměstí u kašny, kde si mohou vyzvednout ochranné pomůcky a také mapku lokality úklidu.  Úklid organizuje místní základní škola, o sebraný odpad se postará město Třešnice.

V Křešicích se rozhodli úklid spojit se společným obědem na závěr. Sraz dobrovolníků je  v sobotu 6. dubna  v 8.30 v místní hasičské zbrojnici. Uklízet se budou hlavně odpadky podél chodníků, silničních komunikací a odvodňovacích struh.

V Litoměřicích finišuje TRŽNICE ZAHRADY ČECH. Jarní výstava pro všechny zahrádkáře, chalupáře, kutily, zahradníky a milovníky přírody Vás ani v tomto roce nezklame. Nabízí tradiční sortiment od sadby, květin a ovocných stromků až po hnojiva, postřiky a zahradní techniku či nábytek. Po oba dny je litoměřické výstaviště otevřené od 9  do 17 hodin. Až na Tržnici Zahrady Čech pojedete, auto nechte doma. Z horního vlakového a z autobusového nádraží je zajištěna kyvadlová autobusová doprava ZDARMA. Autobus Vás odveze nejen na výstaviště, ale i zpět.

V Lovosicích se v sobotu 6. dubna koná poslední ples letošní sezóny. Ples vína začíná ve 20 hodin v Centru kultury Lovoš a nezklame Vás. Přijďte ochutnat vína místních vinařů, poslechnout si cimbálovku, užít si módní přehlídku a hlavně využijte příležitosti si pořádně zatančit!

V neděli 7. dubna si s dětmi můžete užít zahájení sezóny litoměřického dopravního hřiště. Do Jiráskových sadů určitě přijďte ve 14 hodin. Na dopravním hřišti budou připravené soutěže s dopravní tématikou, a můžete si vyzkoušet koloběžky nebo oblíbený handbike. Akce jako taková končí v 16 hodin, dopravní hřiště bude ovšem otevřené až do 17 hodin.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -