Sobota, 27 dubna, 2024
11.7 C
Litoměřice
DomůPozvánkyNa Úštěcké Velikonoce tradičně dorazí také obří slepice s vejcem

Na Úštěcké Velikonoce tradičně dorazí také obří slepice s vejcem

Úštěk – Ještě nemáte sváteční náladu? V tom případě se zítra – v sobotu 30. března – vydejte do Úštěka a vykročte Zvesela do jara! Úštěcké Velikonoce začnou úderem deváté hodiny. Účast na největším velikonočním jarmarku v republice přislíbilo 160 řemeslníků a prodejců. Kromě toho se tradičně můžete těšit na bohatý program pro děti i dospělé.

Na akci dorazí pěvecký sbor Zvonek, cimbálovka, Frajeři z galérky se staropražskými písničkami, Sváťovo dividlo a celá řada dalších. Chybět nebude ani živá socha, flašinetář a pouliční divadlo. Vystoupí také folklórní soubor Lužičan z Krásné Lípy.

Kromě toho se těšte na ukázky velikonočních tradic a zvyků (včetně malování kraslic a pletení pomlázek), živá zvířátka a historickou střelnici a kolotoč.

Jarmarkem bude tradičně procházet také obří slepice Úštěcká lenghorka dravá se svým vejcem. Narazit na ni můžete v 10, ve 14 a v 16.30 hodin. Pozor! Slepice je známá tím, že žere psy a malé děti! Návštěvníkům také občas krade svačiny.

Vstupné na jarmark – dospělí 100,- Kč, děti platí 50,- Kč

UDÁLOST NA FACEBOOKU je ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Naši partneři -
- Reklama -