Sobota, 27 dubna, 2024
7.7 C
Litoměřice
DomůKulturaFilmový festival Za hradby nabídne tentokrát Lustigovy Démanty noci

Filmový festival Za hradby nabídne tentokrát Lustigovy Démanty noci

Terezín – Filmový festival „Za hradby“ pokračuje! Svým divákům tentokrát naservíruje Démanty noci. V kinosále Muzea ghetta v Památníku Terezín se budou promítat už v úterý 26. března od 17 hodin. Vstup na projekci je ZDARMA, po promítání bude následovat beseda s historikem Národního filmového archivu Tomášem Hubáčkem.

Film Démanty noci natočil v roce 1964 podle námětu stejnojmenné knihy Arnošta Lustiga režisér Jan Němec, který patřil v tuzemské kinematografii k představitelům tzv. nové vlny.

Snímek vypráví naturalisticky o dvou židovských chlapcích uprchlých z transportu do koncentračního tábora. Oba hrdinové, vyhublí na kost a ztracení v nehostinném prostředí, se snaží uniknout lidem i přírodě a zůstat naživu.

Snímek trvá 64 minut a je považován za mistrovské dílo.

UDÁLOST NA FACEBOOKU je TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -