Sobota, 27 dubna, 2024
7.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceV Lovosicích dražili obří tatranku. Pomůže Filipovi

V Lovosicích dražili obří tatranku. Pomůže Filipovi

Lovosice – Tatranka vážící třináct kilogramů, kterou vyrobila společnost Mondelēz, pomůže Filipovi, který je po dětské mozkové obrně upoután na invalidní vozík. Na Reprezentačním plese města Lovosice se tato „maxi dobrota“ vydražila za 55 tisíc korun. Dalších 50 tisíc korun spontánně přidali městští radní.

Filip v loňském roce dovršil osmnácti let, a přestože je těžce zdravotně postižený, jako dospělý už nemá nárok na tolik příspěvků jako v minulosti. Stále ovšem potřebuje rehabilitace a cvičení s trenérkou. Jeho zdravotní stav také výrazně zlepšuje návštěva lázní, na které má ale jako dospělý nárok pouze jednou ročně. Jeho maminka si navíc pobyt musí hradit v plné výši. Dokud byl Filip nezletilý, byla považována za nezbytný doprovod.

Sbírka ve prospěch Filipa probíhá až do 15. dubna. Veškeré peníze budou převedeny přímo Filipovi a jeho mamince na účet a použity na Filipův oblíbený sport, rehabilitace a polohovací postel.

PŘISPĚT můžete ZDE.

Zdroj fotografií: Centrum kultury LOVOš

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -