Sobota, 27 dubna, 2024
7.7 C
Litoměřice
DomůKulturaVýstavySeveročeská galerie zve na doprovodný program k výstavě Dagmar Filípkové  

Severočeská galerie zve na doprovodný program k výstavě Dagmar Filípkové  

Litoměřice – Výstava s názvem Dagmar Filípková: Pouť krkonošská a jiné krajiny je v Severočeské galerii výtvarného umění v Litoměřicích v plném proudu. Ve čtvrtek 21. března se dokonce koná její vůbec první komentovaná prohlídka. V sobotu 23. března galerie v souvislosti s touto výstavou připravila program pro děti.

Dagmar Filipková je všestranná umělkyně, které v dětství kvůli jejímu hendikepu hrozila ústavní péče. Dnes maluje, píše a hraje divadlo. Na výstavě v Severočeské galerii výtvarného umění uvidíte její velkoformátové olejové pastely, originální design malovaný na látku i úryvky z jejích deníků.

Ve čtvrtek 21. března v 16 hodin Vás výstavou provede sama autorka spolu s kurátorem výstavy Vladimírem Drábkem. Účast není nutné rezervovat předem, vstup je možný s platnou vstupenkou na výstavu.

V sobotu 23. března v 10 hodin dopoledne začíná v Severočeské galerii výtvarného umění zážitkové tvořivé setkání s lektorem, které je určené pro děti a doprovod a připravené právě k výstavě Dagmar Filípkové.

Dětská artefiletická dílna potrvá zhruba 60 až 90 minut a povede ji zkušený lektor. Přímo v prostorách výstavy si účastníci vytvoří své vlastní výtvarné pojetí krajiny. Všechny výtvarné potřeby a materiál budou na místě k dispozici. Svou účast na dílně rezervujte předem, na emailu: info@galerie-ltm.cza to nejpozději do čtvrtka 21. března .

Na VIDEOREPORTÁŽ K VÝSTAVĚ DAGMAR FILÍPKOVÉ se můžete podívat ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -