Sobota, 27 dubna, 2024
7.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceDlužíte městu za pokutu? Můžete přijít o registrační značku

Dlužíte městu za pokutu? Můžete přijít o registrační značku

Litoměřice – Strážníci Městské policie (MP) Litoměřice se v těchto dnech při zastavování vozidel zaměřují na neplatiče pokut. Pokud lustrací takový prohřešek objeví, může dotyčný na místě přijít o registrační značku (dříve SPZ).

Tato praxe probíhá v Česku úspěšně již dva roky. „Automobily stavíme při podezření ze spáchání přestupku. Poté prověříme, zda řidič nedluží městu na pokutách. Pokud ano, může vše vyrovnat na místě, čímž se vyhne dalším sankcím. V krajním případě může dojít k odebrání registrační značky,“ potvrdil Robert Čelko, zástupce velitele MP Litoměřice s tím, že pokud dotyčný nemůže dluh uhradit na místě, strážníci jeho automobil odstaví, a odvezou ho na místo, kde tak může učinit.

V hotovosti nebo prostřednictvím platebního terminálu je to možné na hlavní pokladně městského úřadu na Mírovém náměstí nebo na pokladně odboru dopravy v Topolčianské ulici. Všechny informací najdete zde: https://obcan.litomerice.cz/obcan/z-situace/detail/143?backlink=k2eq8

Město Litoměřice v současné chvíli eviduje za rok 2023 (odkdy využívá možnosti zabavování registračních značek) celkem 182 uložených pokut odborem dopravy, za něž je možné přistoupit k tomuto úkonu.

„V loňském roce se takto podařilo uhradit 15 pohledávek v objemu 20 200 korun. Letos se na dlužníky strážníci zaměřili ještě více a uhrazeno již je přes 50 tisíc korun,“ sdělila Martina Skoková, vedoucí právního úseku odboru Kancelář starosty a tajemníka Městského úřadu v Litoměřicích, která si pochvaluje spolupráci se strážníkem Danielem Syndulou, jenž za MP komunikuje s referentkami odboru. Kontroly o bezdlužnosti na pokutách provádějí policisté v Litoměřicích již druhým rokem.

Autor: Michaela Rozsypalová

Tisková zpráva města Litoměřice.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -