Pondělí, 29 dubna, 2024
14.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřicePodnikatelé chtějí jednat s městem o budoucí podobě Dlouhé ulice

Podnikatelé chtějí jednat s městem o budoucí podobě Dlouhé ulice

Litoměřice – Podnikatelé, kteří mají své provozovny v Dlouhé ulici, chtějí jednat s městem o tom, jak bude po rekonstrukci vypadat. Z vedení města je prý v této záležitosti dosud nikdo nekontaktoval. K návrhu, který byl veřejnosti představen na zasedání zastupitelstva 29. února, přitom podnikatelé mají celou řadu připomínek. A zajímá je také to, jakým způsobem bude po dobu rekonstrukce vyřešen přístup k provozovnám.

„Za všechny dotčené podnikatele žádáme, aby nás vedení města dostatečně a včas informovalo o časovém harmonogramu a rozsahu prací a aby i v jejich průběhu byl v rámci možností co nejvíc zachován přístup k jednotlivým objektům. Požadujeme projednání kompenzace za ušlý zisk a ztížené podmínky k provozování našeho podnikání,“ stojí v e-mailu, který podnikatelé z Dlouhé ulice zaslali vedení města a také všem zastupitelům. Podnikatelé rovněž navrhují zvýšit v ulici počet parkovacích míst. Některým se nelíbí ani navržené vodní prvky.

V souvislosti s rekonstrukcí inženýrských sítí, která má v litoměřické Dlouhé ulici začít už letos v červnu, město plánuje kompletní revitalizaci uličního prostoru.  Avizovaná výměna vodovodu a kanalizace bude stavebně náročná a potrvá zhruba rok, v roce 2025 si stavbu převezmou plynaři.  Revitalizace Dlouhé ulice tak začne nejdříve v druhé polovině příštího roku.

Podle místostarosty Litoměřic Jiřího Adámka je město připraveno s podnikateli jednat, případné kompenzace ušlého zisku ale odmítá. „Město pouze reaguje na investiční akci Severočeských vodovodů a kanalizací, rekonstrukci inženýrských sítí ze své pozice nemůžeme zakázat. Město ani nemůže ovlivnit průběh prací,“ vysvětluje místostarosta Litoměřic Jiří Adámek.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -