Pondělí, 29 dubna, 2024
14.9 C
Litoměřice
DomůObceTřebeniceV Třebenicích budou zpívat pro UNICEF

V Třebenicích budou zpívat pro UNICEF

Třebenice – Muzeum českého granátu v Třebenicích bude v neděli 17. března hostit koncert pro dobrou věc. Sbor Plamínek ze ZŠ Třebenice, Třebenický ženský sbor a Třebívlický smíšený sbor zazpívají na podporu organizace UNICEF. Zcela výjimečný koncert začne v 17 hodin.

Vstupné 50,- Kč, dobrovolně ale můžete dát samozřejmě i víc.

Akce Zpíváme pro UNICEF probíhá do 23. března po celé republice. Jedná se o charitativní projekt dětských pěveckých sborů, který podpoří program organizace UNICEF zajišťující vzdělávání dětí v nechudších zemích světa.

 Za peníze ze vstupného UNICEF dětem nakoupí školní potřeby, sešity, školní tašky, učebnice a vzdělávací pomůcky, ale také třeba hygienické potřeby pro dívky.

„Škola je pro děti základem života – získávají v ní nejen potřebné znalosti, ale také návyky a dovednosti důležité pro celý další život, včetně odpovědnosti a respektu k druhým. Přesto právě teď po celém světě chybí ve školních lavicích 59 milionů dětí. Důvody jsou různé. Narodily se do nejchudších rodin, a tak musí místo školy pracovat. Žijí v oblastech, kde není bezpečno, jejich školy zničila válka nebo přírodní katastrofa. Menší šance na vzdělání mají také sirotci, děti s postižením a dívky, které byly jako děti provdány,“ uvádí organizace UNICEF.

Podrobnosti o projektu Zpíváme pro UNICEF najdete na https://www.zpivameprounicef.cz/.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -