Sobota, 27 dubna, 2024
7.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceMinimax patřil recitaci, v krajských kolech zkusí štěstí 18 dětí z Litoměřicka  

Minimax patřil recitaci, v krajských kolech zkusí štěstí 18 dětí z Litoměřicka  

Litoměřice – Druhou ze tří soutěží, které v uplynulém týdnu pořádala litoměřická ZUŠ, byla okresní recitační přehlídka konaná v rámci 52. celostátního ročníku Dětské scény.

„Nejde ani tak o soutěž, je to spíš porovnání toho, co se mladí naučili, a to nejen v ZUŠkách, ale i v kroužcích,  na svých základních školách, apod.,“ zdůraznil otevřenost přehlídky učitel LDO litoměřické ZUŠ Pavel Vágai. Místem bylo po celou středu 6.března útulné Divadélko Minimax v areálu této školy. 

I když tedy nejde o soutěžní klání jako třeba v hudebních oborech, byla přehlídka rovněž postupová. Jejím vyvrcholením je celostátní Dětská scéna.

Do krajského kola porota nominovala v 1. věkové kategorii Simonu Helen Kroužkovou, Lotu Ladovou a Marii Hanu Selčanovou. 2.kategorii budou reprezentovat Sofie Egberts a Adéla Mišáková, 3.kategorii Vít Dobrovodský, Klára Doležalová a Iva Černá a 4.kategorii Anna Kateřina Hrdinová a Daniel Zeman.  

Krajská recitační přehlídka se uskuteční 20.-21.dubna v Lounech. Vedle toho se už 16.a 17.března sejdou v Ústí n.L. dramaťáci v krajském kole samostatné soutěže žáků ZUŠ. Mezi 64 soutěžícími bude i osm z literárně dramatického oboru litoměřické školy.

Autor: Miroslav Zimmer

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -