Neděle, 28 dubna, 2024
12.6 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiLitoměřický loutkový festival začne akrobaty a Hurvínkem

Litoměřický loutkový festival začne akrobaty a Hurvínkem

Litoměřice – Právě dnes, v sobotu 9. března, začíná LITOMĚŘICKÝ LOUTKOVÝ FESTIVAL. Akce, která má před sebou jubilejní dvacátý ročník, nezklame žádného účastníka bez ohledu na věk.

Festival začíná ve 13.30 velkolepým průvodem, který půjde od Divadla Karla Hynka Máchy. Přijďte! Letos je průvod v režii Volného Občasného Sdružení Akrobatů a bude mít zcela nový koncept, který nadchne malé i velké.

Čeká nás pouliční průvodová inscenace s loutkami v nadživotní velikosti o přírodě a o nás. Dále se můžeme těšit na divadelní putování světem zvířat až za jejich králem. Spolu s loutkami se staneme nezbytnou součástí řady příběhů, které nám divadlo odvypráví.

Každý chce umět plavat bez nadechnutí, létat volně vzduchem, každý máme ve svém srdci i srdce lva, jen je třeba si to občas připomenout a mít z toho radost…

Všechny na průvodu použité loutky jsou ručně vyráběné v České republice. Průvodcem pouliční show bude Justin Svoboda.

Pokud máte v předprodeji koupené lístky, po průvodu se přesuňte do Divadla Karla Hynka Máchy. V 15 hodin tady začíná pohádka HURVÍNEK A NEZVANÝ HOST. Představení Divadla Spejbla a Hurvínka je ovšem v tuto chvíli beznadějně vyprodané.

Líto Vám to ale být nemusí. Hraje se totiž i v neděli 10. března od 15 hodin. Na Pověsti pražské aneb Pohádky ze staré Prahy ještě lístky jsou! V Divadle Karla Hynka Máchy je sehrají Eva Hrušková a Zdeněk Rohlíček. Představení je vhodné pro diváky do deseti let a pro dospělé. Pohádka je plná písniček a diváky poučí o našem hlavním městě a možná je také inspiruje k výletům.

Lístky pořídíte ZDE.

Po pohádce následují tvořivé dílničky.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -