Sobota, 27 dubna, 2024
11.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceV Severočeské galerii začíná výstava Martina Mainera

V Severočeské galerii začíná výstava Martina Mainera

Litoměřice – V hlavní budově Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích (Michalská 29/7) bude ve čtvrtek 7. března v 17 hodin slavnostně zahájena NOVÁ VÝSTAVA.

Expozice nazvaná „druhé dežavy“ představí Martina Mainera – svébytného a originálního umělce, který je považován za jednoho z nejvýznamnějších autorů své generace.

Na vernisáži promluví ředitelka Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích Dana Veselská a kurátor výstavy Cyprián Činátl.

. V Severočeské galerii výtvarného umění v Litoměřicích budou k zhlédnutí nejen Mainerova raná díla z 80. a 90. let, ale i jeho práce z přelomu tisíciletí a díla ze současné tvůrčí etapy, která dosud nebyla vystavena ani publikována. Toto prolínání různých fází autorovy tvorby je reprezentováno širokou škálou médií. Nejde však v pravém smyslu slova o retrospektivu, výstava se stává spíše místem setkání starých a nových prací, jejichž společná prezentace může inspirovat vznik děl nových. Pro litoměřickou výstavu připravil mladý kurátor Cyprián Činátl působící v Německu podobné ohlédnutí, postavené na nezávislém a nezatíženém externím pohledu na autorovo dílo. K výstavě je vydáván rozsáhlý katalog.

Výstava bude v Severočeské galerii přístupná až do 26. května, vždy od středy do neděle, v době od 10 do 17 hodin.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -