Neděle, 28 dubna, 2024
16.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceLovosice spouští nový informační web pro občany, turisty a sportovce

Lovosice spouští nový informační web pro občany, turisty a sportovce

Lovosice – Ucelený přehled kulturního dění, zajímavé aktuality nebo tipy na trávení volného času. To jsou přednosti, které nabízí nový informační portál města Lovosice. Je dostupný na webové adrese www.mestolovosice.cz, kde nahradil původní zastaralý turistický web.

„Inovace tohoto portálu je pro nás důležitým krokem k propagaci Lovosic, kulturního vyžití a rozvoji cestovního ruchu. Webové stránky úřadu nejsou pro turisty to pravé a čekají na modernizaci, která nebude hned,“ uvedl starosta města Vojtěch Krejčí.

Portál s využitím nového vizuálního stylu vytvořil tým Centra kultury Lovoš. Jeho stěžejní částí je rozcestník, směřující na web městského úřadu, seznam sportovišť, přehled tipů na výlet a na sjednocený kalendář kulturních akcí. Občané i turisté tak nemusí zdlouhavě procházet programy jednotlivých organizací a vše naleznou přehledně na jednom místě. To vše doplňuje sekce s aktualitami dění v Lovosicích i blízkém okolí.

„Naším cílem byl vznik komplexního přehledu možností trávení volného času ve městě a hlavně centralizace plánovaných událostí ve městě. Díky tomu se nejen Centru kultury, ale i dalším městským organizacím či soukromým zájmovým spolkům zjednoduší plánování a vyhneme se případným kolizím termínů,“ vysvětlil Ondřej Kounovský, ředitel Centra kultury Lovoš.

Do budoucna web nabídne řadu novinek. „Plánujeme portál rozšířit o řadu dalších funkcí, zejména fotogalerii městských akcí, rozesílání newsletterů či přehledný archiv měsíčníku Lovosický dnešek. Ten je například v současnosti nepřehledně uložen hned na několika různých serverech,“ doplnil Kounovský.

Podněty a připomínky k novému webu mohou občané zasílat na mailovou adresu produkce@kclovos.cz

Zdroj: www.meulovo.cz

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -