Neděle, 28 dubna, 2024
17.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceLitoměřické muzeum je stále uzavřené, interiéry ale lákají na prohlídku  

Litoměřické muzeum je stále uzavřené, interiéry ale lákají na prohlídku  

Litoměřice – Oblastní muzeum v Litoměřicích je pro návštěvníky stále uzavřeno. Interiéry zrekonstruované budovy staré radnice si už ale můžete prohlédnout. Budova byla loni na podzim prohlášena národní kulturní památkou.

„K vidění jsou její interiéry, které se nacházejí v čisté, dosud nezařízené podobě, lze nahlédnout také do jedinečného zasedacího sálu, kterému zásah restaurátorů dodal původní barevnost. Historii a průběh obnovy památkově chráněné stavby pak přibližuje výstava Rekonstrukce staré radnice, která je součástí návštěvnické trasy,“ informovala Pavlína Gutová z litoměřického muzea.

Výstava zahrnuje fotografie, texty, ale také restaurátorskou dokumentaci, ozdobná kování nebo kusy původní dlažby. V rámci prohlídky nahlédnete také do prostor šatlavy, kde dřív bývalo zázemí muzea a nachází se tam jeden z nejstarších prvků budovy – gotický portálek.

Prohlídky budovy staré radnice probíhají od úterka do pátku vždy od 12.30 a od 14.30 hodin. V sobotu a v neděli je budova přístupná v 8.30 a ve 12.30 hodin. Objednání prohlídek a zakoupení vstupenek je možné v pokladně muzea (Dlouhá 173, Litoměřice – podloubí). 

Více informací najdete na www.muzeumlitomerice.cz.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -