Roudnická galerie připravuje nové výstavy, do 22. února je uzavřena

0
62

Roudnice nad Labem – Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem je až do 22. února uzavřena. Důvodem je instalace nových výstav. Jejich vernisáž se uskuteční zcela výjimečně v pátek 23. února v 17 hodin a jste na ně samozřejmě srdečně zváni.

V klenutém prostoru galerie se představí brněnský vizuální umělec  David Možný. Instalace nese název Without You a bude na ploše více než jednoho aru. Galerie moderního umění chce tímto způsobem navázat na svou linii site-specific instalací, kterým se pravidelně věnuje už od roku 2012.

Foyer roudnické galerie bude od pátku 23. února patřit Alžbětě Kumstátové a její výstavě nazvané „Bezprostřední poznání.“ Ačkoliv je litoměřická rodačka známá především jako autorka plastik pro veřejný prostor (vytvořila například bustu Václava Havla nebo Pomník Sametové revoluce v Litoměřicích), neméně zajímavá je i její malířská práce. Do roudnické galerie přiveze právě obrazy.

- Naši partneři -
Předchozí článekLITOMĚŘICE: Technický klub mládeže by mohl své aktivity rozšířit i mimo město
Další článekPojízdná kancelář Dopravy Ústeckého kraje opět v Libochovicích
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno