Neděle, 28 dubna, 2024
8.8 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceMasopust na ZŠ Sady pionýrů se vydařil i v dešti

Masopust na ZŠ Sady pionýrů se vydařil i v dešti

Lovosice Již třetí ročník masopustu si mohli Lovosičtí užít díky Jedničce ve čtvrtek 8. února. ZŠ Sady pionýrů pokračovala i letos v tradici pořádání masopustu, nyní pod záštitou města Lovosice a ve spolupráci se Střední odbornou školou technickou a zahradnickou v Lovosicích.

Průvod byl tentokrát obohacen o živou hudbu v podání Řeznické kapely Václava Jakubce z Mělníka, která jela v čele průvodu.

Žáci, zaměstnanci školy i veřejnost si připravili pestré masky, a tak nechyběl tradiční medvěd, laufr, smrtka, kobyla, kominík, muzikanti nebo šašci. Všichni účastníci se vydali společně do procesí s muzikou. Průvod začal v 15 hodin na hřišti školy a prošel postupně Lovosicemi od školy až na Václavské náměstí, kde účastníky přivítala ředitelka školy a popřála všem příjemnou zábavu.

Následovalo masopustní veselí – děti i dospělí si mohli zakoupit nebo vysoutěžit masopustní koláče, buchty nebo koblihy. Kromě sladkého pohoštění byla v nabídce i masopustní výslužka jako jelítka, jitrnice a tlačenka od pana J. Durčeka.

Pro malé návštěvníky byla připravena celá řada soutěží, např. kašpárkova dílna, pohádková stezka, masopustní stůl, plnění jitrnic či házení preclíků.

Navzdory slabému vytrvalému dešti se masopust díky společnému úsilí učitelů a žáků podařil. Společně s naší Jedničkou všechny srdečně zveme na čtvrtý ročník v roce 2025.

Napsaly: Barbora Kubátová, Daniela Vytisková

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -