Sobota, 27 dubna, 2024
21.4 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosicePomozte bořit u dětí mýty o lidech se zdravotním postižením s NF Děti...

Pomozte bořit u dětí mýty o lidech se zdravotním postižením s NF Děti dětem

Lovosice Znáte Nadační fond Děti dětem? Vznikl těsně před pandemií covidu, a jak už název napovídá, pomáhá dětem – konkrétně těm se získaným postižením. Mimo to se ale snaží o osvětu – a to mezi nejmenšími. Bojuje tak proti tomu, aby byly děti s postižením vyčleněny z kolektivu. Jak praxe ukázala, navzdory snahám učitelů, se to totiž často stává. Děti s postižením jsou prostě pro ty ostatní mnohdy „až příliš jiné.“

Aby mohl Nadační fond Děti dětem svou preventivní činnost i nadále úspěšně rozvíjet, potřebuje Vaši pomoc. Na osvětové projekty fondu je aktuálně vypsána veřejná sbírka, do které můžete přispět ZDE.

Nadační fond Děti dětem se snaží vést zdravé děti k pochopení světa hendikepovaných. Pracovníci Nadačního fondu a vyškolení lektoři mimo jiné pravidelně navštěvují školy a školky a s dětmi si o těchto  menšinách povídají.

Svému publiku navíc nabízejí spoustu poučných (a přitom velmi zábavných) aktivit. Projekt nazvaný „Poznej náš svět“ dětem umožňuje, aby si vyzkoušely některé kompenzační pomůcky – například vozíky nebo berle. Nadační fond Děti dětem také financuje výrobu speciálních omalovánek, které jsou velice oblíbené a sklízí mnoho pozitivních ohlasů. Jejich výroba probíhá v rámci projektu „Vymaluj náš svět“ a těm nejmenším by měla přiblížit život s postižením.

K osvětě přispívá také „Zdravotník“ – projekt, který zahrnuje kurzy první pomoci.

O Nadačním fondu Děti dětem si můžete více přečíst TADY. Na webových stránkách se mimo jiné dozvíte, že všechny prostředky, které darujete, jdou skutečně na pomoc dětem. Na svou režii si Nadační fond nic z darovaných peněz neponechává.

Zakladatelka Nadačního fondu Děti dětem Markéta Horejsková mimo jiné působí v lovosickém Azylovém domě pro matky s dětmi a pracuje jako koordinátorka Tříkrálové sbírky. S dětmi, které potřebují pomoc, je v denním kontaktu.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -