Pátek, 3 května, 2024
14.7 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřiceDvojice dopravních policistů zachránila život muži, který zkolaboval v autě

Dvojice dopravních policistů zachránila život muži, který zkolaboval v autě

Litoměřice – Policisté z dopravního inspektorátu v Litoměřicích pprap. Ondřej Hrdlička a nstržm. Jan František Hoffman byli při provádění pracovních úkonů v litoměřické nemocnici osloveni ženou, která uvedla, že jí manžel zkolaboval ve vozidle a potřebuje pomoct.

Policisté ihned s ženou spěchali k vozidlu, kde se nacházel muž v bezvědomí. Z vozidla jej vyprostili a ihned zahájili nepřímou srdeční masáž. Po několika minutách se jim podařilo obnovit jeho základní životní funkce. Následně byl předán do rukou zdravotníků.

Jejich pomoc a rychlá reakce mu pravděpodobně zachránila život. Svědčí o tom i děkovný dopis ředitele litoměřické nemocnice, který uvedl, že jejich zásluhou se podařilo pacienta vrátit do života. Rovněž oceňuje i jejich odborné zdravotnické znalosti.

Tato dvojice policistů však nezachraňovala poprvé. V průběhu tohoto měsíce již podruhé pomohli zachránit lidský život.

V prvním případě se jednalo o pomoc muži, který spadl z výšky při demontáži vánočního osvětlení v Budyni nad Ohří. Při pádu muže se policisté nacházeli v rámci výkonu služby poblíž místa události. Jejich reakce byla i v tomto případě opět rychlá.

Během komunikace s dispečerkou záchranné služby, poskytovali zraněnému muži první pomoc, zabalili jej do izotermické fólie a komunikovali s ním až do příjezdu zdravotníků, kteří si vážně zraněného muže převzali do své péče a převezli jej do nemocnice.

Autor: nprap. Pavla Kofrová, Krajské ředitelství Policie Ústeckého kraje.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -