Úterý, 30 dubna, 2024
15.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceŠtětíŠTĚTÍ: V městské knihovně proběhl workshop háčkování

ŠTĚTÍ: V městské knihovně proběhl workshop háčkování

VIDEO: Poslední lednový den se v městské knihovně ve Štětí sešly zájemkyně o ruční práce. Konal se zde totiž workshop, jehož hlavním tématem bylo háčkování.
Původ háčkování není zcela zřejmý. První teorií je, že háčkování pocházelo z Arábie a rozšířilo se na východ do Tibetu. Druhá teorie říká, že nejčastější důkazy o háčkování pocházejí z Jižní Ameriky, kde prý primitivní kmen použil háčkované ozdoby v kultovních obřadech. A třetí teorie uvádí, že v Číně byly známy první příklady trojrozměrných háčkovaných panenek. Naštěstí dorazilo háčkování až do Štětí.
A jak na to? Uděláme první základní oko. Přízi nahodíme háčkem a protáhneme okem. Řetízek tvoří začátek každé háčkované práce. Oka v první řadě háčkujeme tak, že nám na háčku leží vždy dvě nitky (smyčka) a třetí je pod háčkem. Jednoduché ne? Ovšem knihovna nabízí akce i pro méně zručné.
V pondělí 12. února proběhne v knihovně další kolo Binga. 26. února si můžete přijít procvičit paměť na Paměťovou terapii. Dále je pro čtenáře připravena i fotografická soutěž “Fantazie bez hranic”.

- Naši partneři -
Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -