Neděle, 5 května, 2024
17.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceRoudnice nad LabemDvojité autorské čtení v roudnické knihovně. Už v pondělí!

Dvojité autorské čtení v roudnické knihovně. Už v pondělí!

Roudnice nad Labem – Knihovna Ervína Špindlera v Roudnici nad Labem bude mít v pondělí 5. února rovnou dva hosty. Na besedu, která začíná v 17.30 hodin, sem dorazí spisovatelky Šárka Homfray a Klára Vlasáková. Veřejnosti mimo jiné představí svoje knihy, které si budete moci na místě také zakoupit.

Vstupné: 100,- Kč

Šárka Homfray je v první řadě právnička, která se zabývá diskriminací žen ve světě práce. V roudnické knihovně návštěvníkům představí publikaci s názvem „Proč jsme tak naštvané.“ Jedná se o soubor čtyřiadvaceti trefných, vypointovaných a daty podložených esejů o postavení žen v současném Česku.

Klára Vlasáková a její nejnovější titul „Těla“  rozebírá komplikovaný vztah matky a dcery. Na stránkách románu poznáte ovdovělou šedesátnici Marii, kterou důchodový věk, nedostatek peněz a pocit, že o svou dceru Rózu nadobro přišla, nutí znovu hledat cesty, jak začít brát samu sebe zase vážně. Oproti tomu Róza se připravuje na vlastní mateřskou roli a snaží se vyrovnat se všemi nároky okolí.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -