Neděle, 28 dubna, 2024
17.9 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLitoměřickoKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkend je tu a spolu s ním i naše pozvánka, díky které budete vědět, co se kde děje. Období masopustu je tady a tento víkend je to znát častěji než kdy jindy. Rej masek a veselení si můžete užít jak v Litoměřicích, tak i ve Štětí.

Masopust v Litoměřicích bude v sobotu 3. února probíhat přímo v centru města na Mírovém náměstí – a to od 13 hodin až do pozdního odpoledne. Kromě průvodu masek (v 15 hodin) na Vás čekají stánky s masopustními dobrotami,  povídání o tom, jak jitrnice na svět přijde, tvořivé dílničky a také živá hudba. Proběhne i workshop nazvaný „Vyrob si svou jitrnici.“ Podrobnosti o akci najdete TADY.

Ve Štětí Masopust startuje ve 14 hodin na návsi ve Stračí. Průvod masek půjde do Štětí na Nové náměstí, kde bude připraven program. Kromě toho si ovšem už od 10 hodin můžete na Novém náměstí nakoupit na farmářských trzích, a to nejen masopustní dobroty. Hrát bude také živá hudba. Podrobnosti jsou ZDE.

V roudnické Galerii moderního umění můžete v sobotu 3. února od 14 hodin tvořit. Výtvarná dílna pro předem přihlášené účastníky nese název „ZRCADLENÍ OBJEKTŮ“ a navazuje na aktuální výstavu Petra Stanického. Pomocí fólií, laminovačky a papírů budete tvořit 3D objekty, které mohou růst do výšky. Dílna je vhodná pro děti i dospělé, vstup 50,- Kč. Přihlašujte se na galerieroudnice@gmail.com.

A vyrazit můžete také do Zoologické zahrady v Ústí nad Labem. Po celý víkend tady mají děti do patnácti let vstup za pouhou 1,- Kč – a to bez ohledu na to, jak dopadlo vysvědčení. Podrobnosti jsou TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -