Neděle, 28 dubna, 2024
10.8 C
Litoměřice
DomůSportHokejHC Stadion Litoměřice založil sbírku na podporu rodiny zesnulého trenéra

HC Stadion Litoměřice založil sbírku na podporu rodiny zesnulého trenéra

Litoměřice – Václav Rubeš. Dlouholetý trenér mládeže klubu HC Stadion Litoměřice. Zemřel zcela nečekaně v prosinci loňského roku ve věku 49 let.  Na světě zanechal manželku a dvě děti. Klub teď vypsal veřejnou sbírku na podporu trenérovy rodiny. Peníze z ní pomohou především jeho dětem. Syn Václav studuje vysokou školu a dcera Amálka ještě chodí na základku. Rodina se teď pochopitelně potýká s úbytkem příjmů.

„17. listopadu 2023, den po Vaškových narozeninách, se jeho rodině změnil svět. Vašek odjel jako obvykle s týmem malých hokejistů, kde byla i jeho dcera Amálka, na hokejový zápas do Klášterce nad Ohří. Bohužel se z něj domů nikdy nevrátil. Na hokejové střídačce se mu udělalo špatně, zkolaboval a byl odvezen záchrannou službou do nemocnice. Následoval kolotoč vyšetření a převozů, který skončil v ústecké nemocnici. Tam byl již Vašek převezen v umělém spánku. Necelé tři nekonečně dlouhé týdny se lékaři snažili přijít na příčinu tohoto vážného stavu, následovalo několik operací mozku, který bohužel stále natékal. Boj o život skončil ve chvíli, kdy lékaři vyčerpali prakticky všechny možnosti na jeho záchranu. Jeho nejbližší byli do poslední chvíle s ním,“ uvádí iniciátoři sbírky.

Přispět můžete ZDE.

Vybrané prostředky rodině pomohou zajistit běžné výdaje, jako například nákup dřeva na zimu, pohonné hmoty a opravy v domě.

Václav Rubeš byl vášnivým sportovcem, který často a rád běhal a během také pomáhal ostatním. Zúčastnil se mnoha charitativních sportovních akcí.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -