Neděle, 28 dubna, 2024
16.8 C
Litoměřice
DomůKulturaDětiObhajoby absolventských prací na ZŠ Lingua Universal

Obhajoby absolventských prací na ZŠ Lingua Universal

Litoměřice – Opět po roce čekal na deváťáky náročný úkol, a to prezentovat a obhájit svoji ročníkovou práci. Téma zvolené podle  zájmů a předpokladů si vybrali již na konci osmého ročníku a mohli začít s přípravou – shromažďování informací, promýšlením kompozice práce, zvolení cíle,  realizace praktické části.

Někteří neopomíjeli konzultaci s vedoucím práce a také se kontaktovali s jazykovým konzultantem. Úvodní část práce je totiž v anglickém či německém jazyce, a žáci tak prokazují i svoji jazykovou úroveň získanou na naší škole. V této části si vedli bezproblémově a na odborné téma dokázali vést dialog s vyučujícími.

Všichni prokázali, že zpracovanému tématu rozumí, a s menší, větší trémou či se zdravým sebevědomím obhájili. Komise ocenila všech 16 žáků a nejúspěšnějších šest seznámí ve 2. pololetí s obsahem práce mladší spolužáky, neboť absolventská práce vychází z jednotlivých vyučovacích předmětů.

Žáci 9. třídy tak jako jejich předchůdci prokázali, že dokáží samostatně uvažovat, komunikovat v cizím jazyce, vystupovat před publikem, vyjadřovat se a formulovat své myšlenky.

Autor: Irena Tvrzníková

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -