Sobota, 27 dubna, 2024
18.1 C
Litoměřice
DomůObceLibochoviceZŠ v Libochovicích shání peníze na další zvelebení školní zahrady

ZŠ v Libochovicích shání peníze na další zvelebení školní zahrady

Libochovice – Začala veřejná sbírka na další zvelebení zahrady Základní školy Jana Evangelisty Purkyně v Libochovicích. Pozemek v bezprostřední blízkosti školy a místního domova důchodců není oplocen a už několik let je tak součástí veřejného prostoru.

Využívat ho může prakticky kdokoliv. Škola doufá, že sbírka veřejnost osloví a zahrada tak bude moci být ještě hezčí.

„Chtěli bychom prostor vybavit vyvýšenými záhony k pěstování ovoce a zeleniny, ale také k osázení okrasnými květinami. Dále bychom rádi instalovali mobilní lavičky do bezprostředního okolí jezírka a stacionární lavičky s integrovanými květináči do odpočinkových prostor. V jejich blízkosti chceme umístit velký hmyzí hotel, který poskytne úkryt pro užitečné druhy hmyzu, poslouží ke kladení vajíček a následnému vývoji larev. Bude tím umožněno sledování hmyzího vývoje,“ uvádí iniciátoři sbírky.

Pokud se podaří vybrat dostatek peněz, plánuje libochovická základní škola na zahradě vybudovat také například smyslový chodník a posezení s ohništěm.

Odkaz na sbírku je ZDE. V ideálním případě by se mělo vybrat 50 tisíc korun.  

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -