Tříkrálový koncert ZUŠ završil úspěšnou sbírku, vynesla přes 165 tisíc!

0
96

Litoměřice – V letošní, v pořadí již čtyřiadvacáté, Tříkrálové sbírce věnovali dárci v Litoměřicích více než 165 tisíc korun! Od začátku ledna 2024 vycházelo do ulic i za dárci v různých organizacích 101 koledníků v 38 trojicích a se svými průvodci. (Loni to bylo 76).

Hned 1.ledna byli koledníci při novoročních výstupech na Varhošť a Kalich.  6.ledna se v děkanském kostele ve prospěch sbírky uskutečnil benefiční koncert tří litoměřických sborů (Cantica Bohemica, Páni kluci a Páni z Kalicha), za varhany zasedli mladí varhaníci ZUŠ ze třídy Michaely Fišerové. 10.ledna zavítali „Tři králové“ s pokladničkami dokonce i mezi diváky prvoligového utkání Litoměřice – Kolín.

Tříkrálovou sbírku završil o minulém pátku benefiční koncert ZUŠ Litoměřice v Domově Na pahorku, mladí muzikanti si pod vedením svých pedagogů připravili pro posluchače jedenáct vystoupení. Představili se žáci, kteří studují klavír, hru na flétnu, violoncello i saxofon, zaujalo flétnová trio „Accelerando“, úplnou novinkou ovšem bylo vystoupení dramatického oboru, jeho aktéři předvedli hned v úvodu koncertu Erbenův „Štědrý den“.

 V průběhu benefice poděkovali všem dárcům i koledníkům litoměřický biskup Jan Baxant a ředitelka Diecézní charity a Charity Litoměřice Karolína Wankovská. Výtěžek použije Charita pro lidi v nouzi, pro potřebné v jejích službách i zdravotně postižené.

Autor: Mirek Zimmer

Foto: Dominik Faustus

- Naši partneři -
Předchozí článekZastupitelé schválili prodej pozemku, kde vznikne parkoviště pro nové byty
Další článekMěsto Lovosice má novou vizuální identitu

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno