Neděle, 28 dubna, 2024
13.3 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceV Lovosicích se uskuteční největší zimní košt vín z Čech

V Lovosicích se uskuteční největší zimní košt vín z Čech

Lovosice – S přibližně patnácti vinaři se na jednom místě potkají návštěvníci Zimního koštu vín z Čech ve sklepení Pfannschmidtovy vily v Lovosicích, který se uskuteční v sobotu 20. ledna. Osobně na akci nabídnou svá vína vinaři z Mělníka, Roudnicka, Litoměřicka, ze Žernosek, ale i vinaři z Třebenic nebo Podkrušnohoří.

„V průběhu roku mají milovníci vína řadu příležitostí, kde se potkat s vinaři. V zimních měsících je to horší, proto je tu tento oblíbený košt. Jsem rád, že se podařilo dát dohromady velmi zajímavou sestavu špičkových českých vinařů. Budou tady jak drobní začínající malovinaři, tak letití profesionálové, kteří doslova sbírají medaile všude, kam svá vína přihlásí. Ostatně, letos tady budeme mít všechny vinaře, kterým se podařilo dostat za oblast Čechy do prestižního Salonu vín,“ popisuje organizátor akce Michal Závada.

Košt se uskuteční od 12 do 20 hodin v rozsáhlém sklepení Pfannschmidtovy vily, historické budovy v centru města, ve které se nyní nachází také knihovna nebo Informační centrum.

Organizátor upozornil, že umístění akce v tomto objektu není náhodné. „Kromě toho, že jde o krásné a rozlehlé prostory umístěním akce upozorňujeme také na bohatou vinařskou historii Lovosic.

Právě rod Pfannschmidtů patřil v Lovosicích a okolí k významným vinařům. Hospodařili v Malých Žernosekách, v tomto objektu žili. Na jejich tradici nepřímo navazuje Vinařství sv. Tomáše, které je spolutvůrcem myšlenky na uspořádání tohoto koštu,“ dodává organizátor.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -