Pátek, 3 května, 2024
14.2 C
Litoměřice
DomůMěsta/obceLovosiceZŠ Všehrdova chce pomoci onkologicky nemocnému chlapci divadlem

ZŠ Všehrdova chce pomoci onkologicky nemocnému chlapci divadlem

Lovosice – Základní škola Všehrdova v Lovosicích se rozhodla originálním způsobem pomoci onkologicky nemocnému Honzíkovi. V úterý 16. ledna pro něj v sále LOVO Divadla pořádá benefiční divadelní představení. Akce začíná v 17 hodin, v rolích herců se představí přímo žáci školy. Secvičili rovnou dvě pohádky.

„Mladší děti nazkoušely muzikál „Boudo, budko“ a ty starší mají připravenou pohádku „O dvanácti měsíčkách. Dohromady bude mít představení zhruba pětačtyřicet minut. Musím říct, že jsem na všechny děti velice pyšná a děkuju jim za jejich nadšení. Na benefici se připravujeme od podzimu. Všechny kulisy jsme vytvořili svépomocí, kostýmy vznikly ve spolupráci s rodiči,“ uvedla Iva Rybová, která na ZŠ Všehrdova učí a s nápadem uspořádat benefici přišla.

„Mít nápad je jedna věc, realizace už je věc druhá. Těžko bych mohla podobnou akci organizovat, kdyby mě nepodpořili lidé okolo a hlavně samotné děti. Představení jsme často nacvičovali před nebo po vyučování. Skvěle se k akci postavilo  také město Lovosice a Centrum kultury Lovoš, sál divadla nám poskytli zdarma,“ uvedla Rybová.

Veškerý výtěžek z představení půjde na konto nemocného Honzíka. Jedná se o rok a půl starého chlapečka, který žije s rodiči v Lovosicích a onemocněl rakovinou. Peníze pomohou uhradit léčebné výlohy.

Poslední vstupenky na představení (vstupné 50,- Kč) je možné koupit ZDE.

„Obrovský zájem rodičů nás překvapil a lístky jsou téměř vyprodané, což mě moc těší. Na akci bude i pokladnička, do které mohou lidé také přispět. Všem děkujeme za pomoc a podporu!“ dodává Iva Rybová.

Vzhledem k obrovskému úspěchu je pravděpodobné, že se z Divadelní benefice ZŠ Všehrdova ve městě stane nová tradice.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -