Od 1. ledna 2024 bude nově platit vstupenka do Památníku Terezín 4 dny

0
166

Terezín – Počínaje prvním lednem příštího roku dojde v reakci na aktuální požadavky návštěvníků k úpravě podmínek vstupného do Památníku Terezín. Za cenu jen o málo vyšší než je současné vstupné budou návštěvníci Památníku Terezín nově moci rozložit svou prohlídku až do 4 dní a to vše v ceně jedné vstupenky. Současně s tím bude nově umožněn vstup zdarma všem dětem až do 10 let věku.

„Změnou vycházíme vstříc všem těm, pro které bylo jednodenní vstupné vzhledem k rozsahu našich expozic a emočním nárokům prohlídky nedostatečné. Doposud jsme žádosti o prodloužení platnosti vstupenek i do dalšího dne řešili individuálně, od nového roku to již nebude třeba – tuto možnost budou mít všichni, a to až na 4 dny,“ uvedl ředitel Památníku Terezín Jan Roubínek. 

V uplynulých několika letech došlo v chování návštěvníků Památníku Terezín k několika změnám, na které se nyní rozhodlo vedení této národní kulturní památky reagovat.

Vedle návratu počtu zahraničních turistů bezmála na stejnou úroveň, jaká byla před pandemií covidu-19 v roce 2019, došlo k nárůstu zájmu ze strany tuzemských návštěvníků, kteří se již nespokojí jen s jedním objektem (pouze Malou pevností nebo pouze objekty bývalého ghetta), nýbrž mají v drtivé většině zájem o kompletní prohlídku Terezína. Proto se Památník Terezín rozhodl zavést jedno společné vstupné, které v sobě bude zahrnovat všechny objekty, jež má v Terezíně ve své správě. Toto vstupné bude od příštího roku platit po dobu 4 dní, aby měli návštěvníci v případě zájmu možnost rozdělit si tuto emočně náročnou návštěvu památníku do více dní.

Autor: Stanislav Lada, tiskový mluvčí Památníku Terezín

- Naši partneři -
Předchozí článekRada města zrušila roudnický novoroční ohňostroj
Další článekROUDNICE N. L.: Tradiční rybí polévka na Štědrý den chutnala a pomohla potřebným

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno