Úterý, 30 dubna, 2024
15.2 C
Litoměřice
DomůZprávyTipy a nápadyHarmonikové dveře jsou jako moderní, tak bezbariérové

Harmonikové dveře jsou jako moderní, tak bezbariérové

Harmonikové dveře, které znáte jistě také pod pojmy skládací nebo sklápěcí dveře, jsou dveřním systémem, který známe již několik let. Nepoužívá se ale tak často, jak by mohl. I přes to, že jeho kladné vlastnosti jsou nepopiratelné.

Bezbariérový přístup

Jedním ze snad nejzásadnějších pozitiv, které harmonikové dveře mají, je jejich bezbariérový přístup. Často totiž nemají žádný, nebo jen velmi nízký, práh a snadno se jimi manipuluje díky pojezdům na horní části, a jsou tak skvělou volbou všude tam, kde je potřeba mít průchod pro lidi na vozíku nebo s omezenou hybností. Ať už v interiéru, tak v exteriéru. Harmonikové dveře se totiž vyrábějí nejen k koženky nebo látky, jak tomu bylo kdysi, ale také z kvalitního skla nebo směsí kovů, které zajistí jejich neprůhlednost a zároveň lehkost.

Snadná manipulace

Jak již bylo nastíněno v předchozím odstavci, manipulace s křídly dveří je obvykle snadná až jednoduchá. Moderné systémy posuvných křídel na samostatných kolejnicích umožňují jak snadný posuv do stran, tak hladké otáčení a zapadnutí do panelů po straných, aby dveře držely otevřené. Zároveň také obsahují moduly pro podporu plynulého pohybu dílů, takže k jejich manipulaci není potřeba zvýšeného úsilí.

Přirozené osvětlení

Tím, že mnohokřídlé dveřní rámy obvykle zabírají větší prostor, než běžné otočné dveřní rámy, tak nabízejí více prostoru. Nejen pro projetí například kolečkového křesla, ale také pro průchod většího množství vzduchu a světla. Pomáhají tak prostoru za nimi dýchat a zaplňují jej přirozeným světlem, které je blahodárné pro lidský mozek a pocit pohody. Sluneční světlo tak může být dalším aspektem toho, co harmonikové dveře přinesou do vašeho domova, kanceláře, kavárny nebo obchodu.

Ventilace

Kromě zásobení světelnými paprsky umožňují harmnikové dveře také kvalitní větrání. A to nejen při jejich otevření, ale také díky domyslně realizovanému rámu, který obvykle podporuje mikrovětrání. Napomáhá tak vnitřní ventilaci prostor, která vás díky neustálému proudění vzduchu při otevření bude udržovat svěží i za horkých dní.

Energetická účinnost

To vše je samozřejmě realizováno s důrazem na energetickou účinnost a udržitelnost s neklesající kvalitou. Dveře přispívají k úspornému životnímu stylu svou zvýšenou tepelnou izolací. K tomu napomáhají také dlouhověké a zároveň udržitelné materiály. V závislosti na konkrétním řešení se budou vlastnosti jednotlivých kusů lišit. Energetickou, a tím pádem i ekonomickou, úsporu to pro vás však bude znamenat vždy.

Snadná údržba

Většina harmonikových dveří dnes vyžaduje minimální údržbu. Používané materiály jsou vždy odolné vůči povětrnostním podmínká. Nevyžadují časté mytí nebo nátěr. Naopak jim někdy škodí, když jsou příliš často myty hrubými povrchy, protože se mohou poškrábat, nebo se může setřít či poškodit jejich tepelně izolační či požárně bezpečnostní vrstva.

Estetika a design

Harmonikové dveře jsou ideálním řešením, pokud hledáme možnost otevřít náš interiérový prostor do většího celku. Ale je vhodný také při spojení s okolím, kdy nám velké tabule skla umožňují mít větší výhled a průhled ven. Navíc jsou skladná a mohou dle řešení mít více možností fází otevření, takže mohou proměnit váš prostor v designérský koutek.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -